ЖИЗЗАХ ВОҲАСИ АҲОЛИСИНИНГ АНЪАНАВИЙ ХЎЖАЛИГИДА ЯЙЛОВ ЧОРВАЧИЛИГИНИНГ ЎРНИ - Eshmuhamatov, Axror (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2020)
Ушбу мақолада Жиззах воҳасида қадимдан шаклланган анъанавий хўжалик юритишнинг кўчманчи ва ярим кўчманчиликка хос бўлган яйлов чорвачилиги ҳамда кўчманчиликнинг меридионал, вертикал ва стационар шаклларининг қисқача таҳлили келтирилган.