Ўқувчилар жисмоний ривожланиш даражаларини ўрганиш ва таҳлил этиш: Ўқувчилар жисмоний ривожланиш даражаларини ўрганиш ва таҳлил этиш - jo'rabayev., abdukarim. (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Ушбу мақолада ўқувчилар ўртасида соғлом турмуш тарзини шакллантириш ва касалликлар олдини олишнинг асосий тамойиллари, мактаб ѐшидаги болалар учун ҳаракатнинг аҳамияти, машқлар билан мунтазам шуғулланилганда юрак-томир ва нафас тизилмалари фаолияти ҳақида маълумотлар берилган