Maktab o’quvchilarini ma’naviy tayyorlashda jismoniy madaniyat va sport tadbirlaridan samarali foydalanish texnologiyalari.: Maktab o’quvchilarini ma’naviy tayyorlashda jismoniy madaniyat va sport tadbirlaridan samarali foydalanish texnologiyalari. - ismatov, abdukodir (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2025)
Bugungi kunda ta’lim-tarbiya tizimining asosiy vazifalaridan biri o‘quvchilarni har tomonlama yetuk shaxslar qilib tarbiyalashdir. Bu jarayonda nafaqat nazariy bilimlarni o‘rgatish, balki o‘quvchilarning ma’naviy rivojlanishi va jismoniy tayyorgarligini oshirish katta ahamiyatga ega. Jismoniy madaniyat va sport tadbirlari bu maqsadga erishishda muhim vositalardan biri sifatida ko‘riladi. Jismoniy tarbiya va sport, o‘quvchilarning sog‘lig‘ini mustahkamlash bilan birga, ularning ma’naviy-axloqiy sifatlarini shakllantirishda ham muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada o‘quvchilarni ma’naviy tarbiyalashda jismoniy madaniyat va sport tadbirlaridan samarali foydalanish texnologiyalari ko‘rib chiqiladi.