MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA HUQUQIY TARBIYA BERISHNING O ‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI. - Qilichova, Marxabo (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Ushbu maqolada bolalar huquq va erkinliklarni himoya qilishga bag’ishlangan . Bolaning kelib chiqishi, nasl-nasabi, irqi , dini, tili, millatidan qati nazar uning huquq va erkinliklar kafolatlangaligi haqida . Mana shu nuktai nazardan kelajak avlodning huquqiy savodxonligini oshirish yo’lidagi islohatlar, tadbirlar, tushuncha va maslahatlar berib o’tilgan. Yosh avlodni erkin va demokratik, insonparvarlik ruhida tarbiyalash yo’lida qator tafsiyalar berilgan.