KATTA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA JISMONIY MADANIYAT VA SOG`LOMLASHTIRISH FAOLIYATNI DIAGNOSTIKA QILISH OMILLARI: KATTA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA JISMONIY MADANIYAT VA SOG`LOMLASHTIRISH FAOLIYATNI DIAGNOSTIKA QILISH OMILLARI - Rasulova, Visola (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
O`zbekiston respubliasini yanada rivojlantirish bo`yicha Harakatlar strategiyasida “Ta`lim va o`qitish sifatini baxolashning xalqaro siyosatlarini joriy etish asosida Maktabgacha ta`lim faoliyatning sifati hamda samaradorligini oshirish” kabi muhum vazifalar belgilandi. Bu esa, globallashuv sharoitida katta maktabgacha yoshdagi bolalarda jismoniy madaniyat va sog`lomlashtirish faoliyatini rivojlantirish yanada dolzarb axamiyat kasb etishini ko`rsatadi.