ALOHIDA TA’LIM EHTIYOJI BOʻLGAN BOLALAR OʻQITILADIGAN TA’LIM MUASSASALARINI ZARUR ADABIYOTLAR, METODIKA QOʻLLANMALAR VA TURLI KASBLARGA OʻQITISH UCHUN USKUNA VA JIHOZLAR BILAN TA’MINLASHGA QARATILGAN CHORA-TADBIRLAR. - Davlatova, Shahnoza (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2024)
Bugungi kunda mamlakatimizda inklyuziv ta’limga boʻlgan talab tobora ortib bormoqda. Shu sababli ushbu maqolamda eshitishida, ko‘rishida,aqliy va psixik rivojlanishida, nutqida, tayanch-harakat a’zolarida,autistik sohasida muammolari bo‘lgan bolalarni o‘qitish va tarbiyalash, hamda ularni kasb-hunarga yoʻnaltirish jarayonida amalga oshirilishi shart boʻlgan va davr talabiga mos pedagogik-psixologik hamda tibbiy -texnologik chora-tadbirlar haqida soʻz boradi. Bundan tashqari bunday turdagi bolalar uchun zarur boʻlgan kerakli adabiyotlar va oʻquv qoʻllanmalarini tashkil qilish qoidalariga bagʻishlangan.