INGLIZ TILIDA MONOFTONG, DIFTONG VA TRIFTONGLAR - G’aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi talaffuzi qiyin bo‘lgan so‘zlar va tovushlarni farqlash, ularni to‘g‘ri talaffuz qilishni o‘rganish borasidagi usullar va natijalar keltirilgan. Bundan tashqari maqolada tovushlarning uchta diapazonini: monoftonglar (bo‘g‘in ichidagi bir unli tovushlar), diftonglar (bo‘g‘in ichida birlashtirilgan ikkita bo‘g‘in) va triftonglar (bo‘g‘in ichida birlashtirilgan uchta unli tovush) ko‘rib chiqamiz.