CHAP QO’L VA CHAPAQAY O’QUVCHILAR BILAN TA’LIM JARAYONINI TASHKIL ETISH. - G’aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Bugungi kunda ta’lim jarayonida ko’plab pedagoglar, shuningdek ota-onalar ham duch keladigan noqulay holat bu o’quvchidagi chapaqaylikdir. Chapaqaylik nima, chapaqaylikni qanday aniqlash mumkin, chapaqaylik bu – nuqsonmi yoki iqdidor, chapaqay bola bilan qanday faoliyat olib borish tavsiya etiladi. Barchaga yaxshi malumki, chap qo’lning o’ng qo’ldan ustunligi tug’ma xususiyatga egadir.