МАКТАБ ЎҚУВЧИЛАРИ ЎРТАСИДА ЮЗАГА КЕЛАДИГАН НИЗОЛАРНИ ОЛДИНИ ОЛИШ – КОНСТРУКТИВ ХУЛҚ САМАРАДОРЛИГИНИНГ ОМИЛИ СИФАТИДА - Норқўзиева, Д. (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Мақолада мактаб ўқувчилари ўртасида юзага келадиган низоларни олдини олиш – конструктив хулқ самарадорлигининг омили ёритилган, бунда замонавий психологларнинг изланишларига таяниб, таълим муассасаларида низоли вазиятларнинг психопрофилактикаси ва уни психокоррекциялаш технологиялари ишлаб чиқилмоқда.