КРЕДИТ-МОДУЛЬ ТИЗИМИДА ТАЛАБАЛАРНИНГ МУСТАҚИЛ ИШЛАРИНИ ТАШКИЛ ЭТИШ ВА НАЗОРАТ ҚИЛИШ ТЕХНОЛОГИЯСИ: Ўзбекча - Maxmonov, Uktam (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Аннотация Кредить-модуль тизими дунёнинг илғор мамлакатлари олий таълим тизимида кенг қўлланилаётган тизимдир. Ушбу таълим тизимининг ўзига хос хусусиятларидан бири ўқув жараёнида асосий эътибор талабаларнинг мустақил ишлашига қаратилганлигидир. Талабаларнинг мустақил ишларини ташкил этиш, ўқув-услубий таъминотини шакллантириш ва такомиллаштириб бориш, “ўқитувчиÛталаба” механизмини доимий ҳаракатини таъминлаш муҳим аҳамиятга эга. Ушбу мақолада кредит-модуль тизимида талабаларнинг мустақил ишларини ташкил этиш ва назоратини амалга ошириш, мавжуд муаммолар ва уларнинг ечимлари бўйича таклифлар берилган.