EMOTSIONAL INTELLEKT HAQIDA NAZARIYALAR.BOʻLAJAK OʻQITUVCHILARNING KASBIY FAOLIYATIDA EMOTSIONAL INTELLEKTNING OʻRNI. - Xoʼjamova, Shohida (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Hozirgi vaqtda emotsional intellekt fenomenini oʼrganish psixologiya fanining eng dolzarb yoʼnalishlaridan biridir. Bu konstruktsiya koʼplab olimlar, shuningdek, boshqaruvchilar faoliyatining kommunikativ komponenti samaradorligini oshirish ustida ish olib borayotgan amaliyotchilar emotsional intellektni insonning ijtimoiy muvaffaqiyatining asosi deb bilishlari sababli oʼrganilmoqda. Shunday qilib, oliy maʼlumot olish jarayonida mutaxassislar tayyorlashda kelajakdagi muvaffaqiyatlar garovi sifatida emotsional intellektni shakllantirishga alohida eʼtibor qaratish lozim.