ПЕДАГОГИКА ФАНЛАРИНИ ЎҚИТИШДА МИЛЛИЙ ҚАДРИЯТЛАРИНИНГ ТАРБИЯ ЖАРАЁНИДАГИ АҲАМИЯТИ - Axmedova, Nasiba; Жабборова, Барно (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ушбу мақолада педагогика фанларини ўқитишда миллий қадриятларнинг таълим-тарбия жараёнидаги аҳамиятига бағишланган илмий назарий адабиётлар таҳлил қилинган. Бугунги таълим тизимига миллий қадриятларнинг энг сара жиҳатларини жорий этиш орқали тарбия ишларида ҳам трансформация жараёнларини мақбул ва тадрижий тарзда амалга ошириш зарурати хақида баён этилган.