O‘SMIRLARGA XOS NIZOLI VAZIYATLAR VA ULARNING PSIXOLOGIK TAHLILI - Qodirova, Malikaxon; Raxmonov, Abdumalik (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Maqolada o‘smir, uning o‘ziga xos psixologik xususiyatlari, o‘smirlarga xos qiyinchiliklar, o‘smirlardagi inqirozlar, ularning atrofga nisbatan munosabatlari, pedagogik muloqot va undagi to‘siqlar, ichki nizolar va ichki nizoning sodir bo‘lishiga, kechishiga, zo‘rayishida o‘smirning xarakter xususiyatlarida bo‘ladigan o‘zgarishlar yuzasidan tushunchalar berilgan.