NEYTRON VA NEYTRON TUTIB OLISH TERAPIYASINING UMUMIY JIHATLARI - Qurbonov, Anvar (Физико-технологического образование, 2022)
Radiatsiya terapiyasi bu nurlanish manbasining samarali energiyasiga bog'liq holda turli kasalliklarni davolashda keng qo’llaniladi. Jumladan, saratonni davolash uchun saraton hujayralarini neytron, elektron va foton nurlari bilan bombardimon qilinadi. Neytron tutib olish terapiyasida bor neytronni tutib olish terapiyasi ya’ni, asosan 10В yadrosi qo'llaniladi