ИПАК ТОЛАЛАРИНИНГ ФИЗИК ХОССАЛАРИ - Turakulov, Botir; Qo'shboqov, Bakit (Физико-технологического образование, 2022)
Табиий толалар наноструктурага эгадир. Бундай структураларни ўрганишда, улардаги физикавий жараёнлар ва ҳодисалар намоён бўлади. Ва ушбу ишда пилла толасининг физикавий хусуятлари ўрганилди. Хозиргача табиий толаларнинг хусусан, пахта ва ипак толаларининг физикавий хусусиятлари тўлиқ текширилмаган айниқса, электрофизикавий ҳоссалари. Шунинг учун табиий толаларининг электрофизик хоссаларини ўрганиш долзарб муаммоларидан ҳисобланади. Ва бунда биринчи навбатда унинг физикавий хусуиятларини ўрганиш мухим ахамятга эга хисобланади.