KVANT FIZIKASINING BIZ BILMAGAN G‘AYRIODDIY SIRLARI - Berkinov, Alisher (Физико-технологического образование, 2025)
Ushbu maqolada kvant fizikasining fundamental tamoyillari va ularning g‘ayrioddiy sirlariga e’tibor qaratilgan. Dual tabiati, superpozitsiya holati, kvant o‘ralish va tunellash kabi tushunchalar nafaqat zamonaviy texnologiyalar rivojida, balki inson tafakkuri va koinot haqidagi tasavvurlarni kengaytirishda katta ahamiyatga ega. Maqola kvant dunyosining noan’anaviy hodisalarini falsafiy va ilmiy jihatdan yoritib, bu sohaning inson hayotiga ta’siri va kelajakda yaratilishi mumkin bo‘lgan texnologiyalar haqida fikr yuritadi.