IJTIMOIY HAYOTDA SAN’ATNING O’RNI - Boymirzayeva, Oykaram (Физико-технологического образование, 2022)
Ushbu maqolada san’atning ijtimoiy ong shakllaridan biri ekanligi, inson ma’naviy madaniyatining tarkibiy qismi va uning turli ko‘rinishlari voq’elikni, hodisalarni, holatlarni, inson ruhiyatiga ta’sir ko‘rsatishi uning badiiy, ijodiy faoliyatini rivojlanishida namoyon bo‘lishi aks ettirilgan