TALIS DASTURINING DUNYO TA’LIM TIZIMI RIVOJIDAGI O‘RNI VA DUNYO BO‘YLAB TATBIQ QILINISHIDAGI TADBIRLAR - Qarshiboyeva, Xurinisa (Физико-технологического образование, 2025)
Maqolada TALIS (Teaching and Learning International Survey) dasturining dunyo ta’lim tizimlarini rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan. TALIS — bu maktablarda ta’lim va o‘qitish sifatini tahlil qilishga qaratilgan xalqaro tadqiqotdir. Maqolada TALISning asosiy maqsadlari va vazifalari, shuningdek, ushbu tadqiqotning ta’lim sifatini oshirish va o‘qituvchilarning professional rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashdagi ahamiyati batafsil tahlil qilingan. Ayniqsa, TALIS dasturining turli mamlakatlarda qo‘llanilishi, shuningdek, olingan ma’lumotlar asosida ta’lim tizimlarini yaxshilashga qaratilgan aniq tadbirlar va tashabbuslar alohida e’tiborga olinadi. TALIS dasturi ta’lim sohasidagi eng yaxshi amaliyotlar va tendensiyalarni aniqlashga yordam beradi, bu esa o‘quv jarayonlarini yaxshilash va pedagogik mahoratni oshirishga xizmat qiladi