LAGRANJ FUNKSIYASI YORDAMIDA ISTE’MOLCHI UCHUN TANLOV MASALASINING YECHIMI VA XOSSALARI - Tog'ayev, Odil; Ashurov, B (Журнал математики и информатики, 2022)
Iste’mol tanlovi masalasi yoki Iste’molchining bozordagi ratsional xatti-harakati masalasi iste’molchining foydalilik funksiyasiga berilgan byudjet cheklovida maksimal qiymat beruvchi (x10 , x20 ) iste’mol to’plamini tanlashdan iborat. Har bir tovarga sarf-harajat iste’molchi umumiy daromadining yarmini tashkil etadi va har bir tovarning zaruriy miqdorini topish uchun shu tovarga sarflanadigan mablag‘ni uning narxiga bo‘lish lozimligini o‘rganish to‘g‘risida yuritilgan.