ALGEBRAIK TENGLAMALARNI O`QITISHDA TARIXIYLIK PRINSIPLARIDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI - Mamatov, Jasur (Журнал математики и информатики, 2021)
Matematika fanini rivojlanishini asoslari, boshqa fanlarini rivojlanishi kabi, insoniyat faoliyatining amaliy ehtiyojlaridan kelib chiqadi.Fanning rivojlanishi bu ishlab chiqarishning shakllanishi bilan asoslanadi.”Matematika, boshqa fanlar kabi, odamlarning amaliy ehtiyojlari natijasida vujudga keldi, bular: yer maydonining yuzalarini o’lchash, idishlarning sig’imini o’lchash, vaqtni o’lchash va mexanikaning elementlaridir.