BAZI TASODIFIY MIQDORLARNING TAQSIMOT VA XARAKTERISTIK FUNKSIYALARI - Abduxakimov, Saidahmad; Mamatov, Jasur; Xolboyev, J (Журнал математики и информатики, 2021)
Ehtimolliklar nazariyasining asosiy tushinchalaridan biri tasodifiy miqdor tushinchasidir. Diskrit va uzluksiz tasodifiy miqdorlar taqsimotlarini berishning universal usuli ularning taqsimot funksiyalarini berishdir.Taqsimot funksiya bilan bir qatorda u haqida hamma ma’lumotni o`z ichiga oluvchi xarakteristik funksiyalardan ham foydalaniladi. Xarakteristik funksiya yordamida bog`liqsiz tasodifiy miqdorlarning yig`indisining taqsimotini topish sonli xarakteristikalarni hisoblash bir muncha osonlashadi.