MAPLE DASTURIDA GEOMETRIK VA BINOMIL QONUN BO`YICHA TAQSIMLANGAN TASODIFIY MIQDORLARNING YUQORI TARTIBLI MOMENTLARINI O`RGANISH - abduhakimov, Saidahmat; Abduxakimova, Maftuna; Raximova, Shaxnoza (Журнал математики и информатики, 2022)
Ushbu ishda boshlang`ich va markaziy momentlar haqida muhim faktlar keltirilgan.Geometrik va binomial qonun bo`yicha taqsimlangan tasodifiy miqdorlarning yuqori tartibli boshlang`ich momentlari topilgan va grafiklari chizilgan