BIR ZARRALI SHRODINGER OPERATORLARI - Abduhamidova, Dilbar (Журнал математики и информатики, 2022)
Ushbu maqolada markaziy ob’ekt sifatida spektral teorema atrofida qurilgan. Bundan tashqari, chegaralangan operatorlar orqali aylanma yo’lni bosib o’tilmaydi, lekin to’g’ridan-to’g’ri cheklanmagan holatga boriladi. Shuningdek, spektral o’lchovlarning mavjudligi Riesz vakillik teoremasi emas, balki Gerglotz orqali aniqlanadi, chunki bu yondashuv spektral parametr real chiziqqa yaqinlashganda, solventning chegara qiymatlari orqali spektral tiplarni tekshirishga yo’l ochadi.