Davriy sonlarni bir sanoq sistemasidan boshqasiga oʻtkazish - Yusupov, rabbim; Bobobekov , Shokir (Журнал математики и информатики, 2021)
Annatatsiya. Sanoq sistemasi — bu, sonlarni belgilangan miqdoriy qiymatga еga bo‘lgan belgilar asosida nomlash va tasvirlash usulidir. Sonlarni tasvirlash usuliga bog’liq ravishda sanoq sistema pozitsion va nopozitsion bo‘ladi.