ИНСОННИНГ ИЖТИМОИЙ ҲУҚУҚЛАРИ ВА УЛАРНИ РЎЁБГА ЧИҚИШИ - Saidqosimov, Akbar (Мир исследований, 2021)
Инсон ҳуқуқ ва эркинликлари халқаро ҳуқуқнинг умум эътироф этган нормаларига биноан тан олингандир. Уни ҳурмат қилиш давлатларнинг халқаро мажбурияти ҳисобланади ва бу миллий ҳуқуқий нормалар билан ҳам мустаҳкамлаб қўйилган. Ижтимоий ҳуқуқлар уларнинг ичида ўзига хос ўринга эга.