TA’LIM JARAYONIDA VIDEODARSLAR YARATISH TEXNOLOGIYASI VA ULARNING AHAMIYATI - Murodqosimova, Shodiya (Мир исследований, 2021)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida videodarslar yaratish texnologiyasi va ularning ahamiyati haqida keng ma’lumot keltirilgan bo‘lib, undan ta’lim jarayonida foydalanish jihatlariga ham to‘xtalgan. Nafaqat mamlakatimizda balki, butun dunyo ta’lim tizimida axborot texnologiyalari yordamida elektron darsliklar, elektron o‘quv qo‘llanmalar, pedagogik dasturiy vositalar, turli ta’lim resurslari, o‘qitishning elektron vositalari, multimediali darsliklar yaratish va ulardan foydalanish rivojlanib bormoqda. Bular o‘z navbatida ilm-fan taraqqiyotiga, ta’lim sifati va samaradorligining oshishiga katta hissa qo‘shmoqda.