NAVOIY IJODIDA QANOAT TARANNUMI - Ahmadova, Shohsanam (Мир исследований, 2021)
Qanoat - borida-yu yo‘g‘ida shukr qilmoq. Qanoat – dunyo noz -ne’matlari-yu boyliklaridan o`z ko`ngil mahzanini ortiq ko‘rmoq. Qanoat- taqdiri azalga rizolik. Qanoat… Shu birgina istilohning mazmun-mohiyatini anglab yetish, uni to‘la ifoda eta olish har kimga ham nasib etavermaydi. So`z mulkining sultoni hazrat Mir Alisher Navoiy o‘zining asarlari orqali ko‘pgina diniy, tasavvufiy, axloqiy istilohlar qatorida qanoat tushunchasiga ta’rif beradi.