XORAZM ADABIY MUHITIDA TAZKIRANAVISLIK - dustova, surayyo (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Sharqda tazkiranavislik va Xorazm adabiy muhitidagi davomiyligi haqida so‘z boradi. Tazkiralar muhim manba sifatida ijtimoiy hayotning turli sohalarini qamrab olgan. Adabiyotshunoslikka daxldor dastlabki tazkiralar adabiyot va yondosh sohalarga bag‘ishlangan asarlar tarkibida, uning ma’lum bir qismi o‘laroq yozilgan. Xiva adabiy muhiti ijodkorlari xususidagi alohida tazkiralar ham bunyodga kelganligi haqida ham fikr yuritamiz.