DIALEKTAL IBORALARNING TASNIFI - Abdujalilova, Feruza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Dunyo tilshunosligida har bir xalqning o ’z milliy an’analari, hayot tarzi bilan bog’liq qadriyat va urf-odatlarini saqlab qolish, yoyish, milliy til umrboqiyligini ta ’minlashga qaratilgan lingvistik tadqiqotlarga alohida ahamiyat berilmoqda. Ushbu tadqiqotlar har bir millatning etnogenezisi, moddiy va m a’naviy madaniyati til bilan bog’liq tarzda o ’zining ilmiy-nazariy asosini topishini isbotlamoqda.