USTOZLIK - SHARAFLI KASB - Soberova, Mohira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ustoz! Shu birgina so'z zamirida olam-olam ma’no va hurmat mujassam. O'qituvchi-sofdil, kamtarin, ma'naviy boy. ahloqan pok insondir. Ulaming poyiga guldastalar sochsak, doimo hurmatlarini ado etib, ardoqlasak arziydi. Chunki ustozlar butun kuchlarini, aql-idroklarini, bilim va zehnlarini, qalb qo'riyu sehrlarini shogirdlariga baxshida etgan zahmatkashlardir. Ular bizlarga oq-qorani, yaxshiyu-yomonni tanitib, qo'llarimizga ilk bor qalam tutqazib, "Ota", "Ona", "Vatan", "Ezgulik", "Baxt", "Saodat" kabi so'zlami yozi _Donolaming aytishicha, elni ma'rifat asraydi.