ADABIY ASARLARDA DIN SYUJETI (“Muvozanat” romani misolida) - Boysinov, Sohibjon (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Din – inson hayotida uchrashi mumkin bo`lgan muammolar va qiyinchiliklar botqog`idan sabr-u matonat bilan chiqishi uchun ulkan ko`mak vositasi hisoblanadi. Biroq har kim uni o`z qarashlari orqali gavdalantirar ekan, undan o`zicha turli g`oyalar, hozirgi zamon tili bilan aytganda esa, motivatsion kuch oladi. Quyida bitiladigan maqolamizda bir adabiy asar misolida din mavzusining qay holda yoritilgani va undan qanday xulosalar olishimiz lozimligi haqida fikr yuritiladi.