OGAHIYNING “TA`VIZ UL-OSHIQIN” DEVONIDAGI GO‘ZALLIKLAR - Karimova, Gulchehra (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Muhammad Rizo Ogahiy o‘z ijodining salmog‘i bilan Navoiy va Boburdan keyingi o‘zbek adabiyotining eng iste’dodli, sermahsul namoyandasi bo‘lib, xilma- xil janrlarga mansub boy she’riyati, katta iste’dod mevasi bo‘lgan o‘nlab tarjimalari hamda tarixiy asarlari bilan adabiyotimiz tarixida o‘ziga xos o‘rin tutadi.