“BOBURNOMA”DA FORSCHA VA O’ZBEKCHA SIFAT DARAJALAR - Abdulhamid, Abduvaliyev (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Sifat kategoriyasidagi so’zlar biror predmet, voqea-hodisa va holatning belgi- xususiyatlarini, ya’ni rang-tusini, hajmini, shaklini, xarakter-xossa-xususiyatlarini, vaznini, mazasini ifodalash uchun xizmat qiladi. Masalan, qizil-alvon, sabrli odam, qaysar qiz