BADIIY MATN YARATISHDA TINISH BELGILARINING AHAMIYATI (O‘tkir Hoshimovning “Ikki eshik orasi” romani misolida) - Shohista, Xoldorova (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
Tinish belgilarini qay o‘rinda qo‘llash o‘quvchi, kitobxon, tahlilchi, matn tuzuvchi – ko‘pgina sohalar uchun muhim. Ularning yozma matnda qo‘llanish o‘rinlarini farqlash lozim. Bu, avvalo, qahramon nutqiga kira olish va shu orqali yozuvchi maqsadini anglay bilish; tinish belgilarining qay o‘rinda qaysi biri qo‘llanishi yuzasidan bilim va axborotga ega bo‘lish hamda uni qo‘llay bilish til haqidagi, ona tili haqidagi bilimlarning boyligini bildiradi.