TIL — MILLAT KO’ZGUSI - Safarov, Ulug’bek (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Til insonlarning o‘zaro aloqa vositasi bo‘lib, yaratuvchining insonga bergan bebaho ne’matidir. Millatlarni millatlardan ajratib turuvchi asosiy belgilardan biri ham tildir. Dunyoda har bir xalqning o‘z tili uning bebaho boyligi, iftixori, najoti hisoblanadi. Hikmatli so‘zlar, she’r-u dostonlar, qo‘shiqlar, avvalo, biror-bir millatning ona tilida dunyoga keladi.