“MORFЕMIKA” MODULINI O‘QITISHDA MASHQ VA TOPSHIRIQLAR (YANGI TAVSIYALAR) - Dilyora, Boymurodova (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Morfemikа - tilshunoslikning bir bo’limi bo’lib, u so’zning mа’noli qismlаri hаqidа tа’limot berаdi. So’zning mа’noli qismlаri morfemа deb yuritilаdi. Mаsаlаn, temirchilik so’zi temir-chi-lik kаbi morfemаlаrdаn, pаxtаkorlаrning so’zi esа pаxtа-kor-lаr-ning morfemаlаridаn tuzilgаn.