fazilatturgunova05@gmail.com REKLAMA MATNINI SIQISHNI O'RGANISH UCHUN NAZARIY SHARTLAR SIQISH. UMUMIY TUSHUNCHALAR: REKLAMA MATNINI SIQISHNI O'RGANISH UCHUN NAZARIY SHARTLAR SIQISH. UMUMIY TUSHUNCHALAR - Turg`unova, Fazilat (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ushbu maqola biz bugungi kunda siqilgan xabarlarning keng tarqalishi bilan ifodalanadigan axborotni ifoda etish vositalarining zichlashish tendentsiyasining faol namoyon bo'lishi bilan bog'liq. Har kuni zamonaviy odam axborotning haddan tashqari yuklanishiga duch keladi, katta miqdordagi ma'lumotlarga duch keladi. Atrofimizdagi dunyoni o'rganish, hayot jarayonida inson nafaqat ushbu ma'lumotni idrok etish, balki uni saqlash, qayta ishlash va turli jarayonlarda ishlatish muammosini hal qilishga harakat qiladi. Demak, inson axborotni buklash – siqish kabi hodisadan foydalanib keladi.