ИЖТИМОИЙ ЛЕКСИК НОМУТАНОСИБЛИКЛАР - Yusupov, Shermatilla; Aybibi Iskandarova (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ҳар қандай тилнинг тараққиёти ижтимоий интеграцион муносабатларда тобланади, қиёмига етади. Ўзаро лингвистик муносабатлар алоқалар жараёнида тажриба алмашиб, ўрнини – нуфузини ўрнатишга имкон топади. Мамлакат Президентининг 2020 йил 20 октябрдаги 5850 -рақамли Қарорида назарда тутилган масалалар айнан юқоридаги шартнинг амалий ижроси талабларини назарда тутади.