ТАЪЛИМ ТИЗИМИДА ПЕДАГОГИК ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИ ҚЎЛЛАШНИНГ МЕТОДОЛОГИК АСОСЛАРИ, АСОСИЙ ЙЎНАЛИШЛАРИ ВА ИСТИҚБОЛЛАРИ - Yusupov, Shermatilla (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Талабалар ўзбек тили грамматикаси, лексика ва фонетикаси ҳақида дастур ҳажмида олган назарий билимлари заминида тўғри ёзиш, тўғри талаффуз қилиш, ўқиш, тўғри сўзлаш малакаларига ҳам эга бўлишлари, орттирган кўникма ва иқтидорларини ҳаётга татбиқ эта билишлари, ўз фикрларини мулоқатда бемалол баён эта олиши ва расмий иш қоғозлқрини нафақат ўзбек тилида, балки саводли равишда лотин графикасида ёза олиши талаб этилади.