Fotima CHET TILLARINI O’RGATISHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR: CHET TILLARINI O’RGATISHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Safarova, Fotima (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Har bir jamiyatning kelajagi uning ajralmas qismi hayotiy zarurati bo’lgan ta’lim tizimining qay darajada rivojlanganligi bilan belgilanadi. Pedagogik innovatsion yondashuvlarning yana bir o’ziga xos xususiyati o’quvchi faolyatining ustuvorligida, ta’lim jarayonida talaba yoki o’quvchining asosiy roli kattadir. Chet tili jarayonida bilish, leksik, grammatik, talaffuz tushunchalarini to’g’ri shakllantirish , o’quvchi ongida bilimlar sistemasini, o’z –o’zini nazorat qilish ko’nikmasini to’g’ri tarkib toptirish innovatsion pedagogik yondashuvi katta ahamiyat kasb etadi.