UMUMTА’LIM MАKTАBLАRIDА MUSIQА DАRSLАRINI OʼQITISHNING SIFАT VА SАMАRАDORLIGINI OSHIRISH MАSАLАLАRI - Xalilova, Xadicha (Журнал музыки и искусства, 2021)
Maqolada umumtaʼlim maktablarida musiqa darslarini oʼqitishning sifati va samaradorligini oshirish va ayniqsa natijadorlikka erishishda «Musiqa tinglash», «Musiqa savodi», «Jamoa boʼlib kuylash» kabi oʼqitish shakllarining oʼrni va ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, oʼquvchilarning qiziqishiga qarab u yoki bu musiqiy cholgʼuga yoʼllash kabi asosiy faoliyatlarnitashkil etish metodikasi bayon etilgan.